Saját gyártású pizzatáskákink minden körülmények között melegen tartják az ételeket! KATT IDE !

Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 495 9505

Pizzadobozok 20-70 ig !

A pizzadoboz az egyik legfontosabb eleme a pizzák szállításának és tárolásának, amely számos funkciót lát el a praktikum és a marketing terén. Íme egy részletes ismertető a pizzadobozok jellemzőiről, típusairól és szerepéről:

1. Anyaga és kialakítása

 • Anyag: A pizzadobozok általában hullámkartonból készülnek, amely könnyű, mégis erős és tartós. A hullámkarton szigetelő tulajdonságai miatt jól tartja a pizzát melegen.
 • Kialakítás: A leggyakoribb forma a négyzet alakú doboz, de léteznek kerek és egyéb formájú dobozok is. A doboz teteje általában zárható, hogy a pizza ne hűljön ki és ne száradjon ki szállítás közben.

2. Méretek

A pizzadobozok többféle méretben kaphatók, általában a pizza átmérője szerint:

 • Kicsi (22-26-28 cm)
 • Közepes (30 -32cm)
 • Nagy (36-45 cm)
 • Extra nagy (52-60-70cm felett)

3. Funkciók

 • Hőszigetelés: A doboz anyaga és kialakítása segít megtartani a pizza hőmérsékletét a szállítás során.
 • Védelme: Megvédi a pizzát a külső sérülésektől, szennyeződésektől és nedvességtől.
 • Kényelem: Könnyen kezelhető, szállítható, és lehetővé teszi, hogy a pizza egyszerűen felszolgálható legyen a dobozból.

4. Marketing és branding (egyedi logóval is kérheted)

A pizzadoboz kiváló marketingeszköz, amely számos módon felhasználható:

 • Logók és márkanevek: A dobozok felületén gyakran megtalálhatók a pizzéria logói, szlogenjei és egyéb branding elemek, amelyek segítenek a márka felismerhetőségében.
 • Promóciók és akciók: A dobozok belsejében vagy külsején különböző promóciós anyagok, kuponok, akciók hirdetései is elhelyezhetők.

5. Környezeti hatások

A pizzadobozok fenntarthatósága is fontos szempont:

 • Újrahasznosítás: A hullámkarton dobozok általában újrahasznosíthatók, de fontos, hogy a pizzazsír ne szennyezze túl a dobozt, mivel ez megnehezíti az újrahasznosítást.
 • Biológiailag lebomló anyagok: Egyre több pizzéria választ biológiailag lebomló vagy komposztálható anyagokból készült dobozokat, csökkentve ezzel a környezetre gyakorolt hatást.

A pizzadoboz tehát nem csupán egy egyszerű csomagolás, hanem kulcsfontosságú eleme a pizzaélménynek. Védi a terméket, megőrzi annak minőségét, és közben hozzájárul a márkaépítéshez és a környezetvédelemhez is. A dobozok fejlődése folyamatosan követi a fogyasztói igényeket és a környezettudatos trendeket, így minden pizzéria számára fontos a megfelelő doboz kiválasztása.


22termék
 
22termék

Nálunk egyedi logóval is kérheted !

A pizzadobozok egyedi logózása fontos szerepet játszik a márkaépítésben és a marketingben. Az egyedi logóval ellátott pizzadoboz nemcsak a termék védelmét és szállítását szolgálja, hanem hatékony eszköz lehet az ügyfelek megnyerésében és a vállalkozás hírnevének erősítésében is. Az alábbiakban bemutatom a pizzadobozok egyedi logózásának jellemzőit, előnyeit és folyamatát.

Jellemzők

 1. Anyag: A pizzadobozok általában hullámkartonból készülnek, 311e anyag amely erős és környezetbarát. Az egyedi logó nyomtatása kiváló minőségű vízesbázisú festékkel történik, amely tartós és élénk marad.
 2. Nyomtatási technikák: Különböző nyomtatási technikák alkalmazhatók, mint például:
  • Ofszet nyomtatás: Nagy mennyiségű doboz esetén gazdaságos és kiváló minőségű nyomatot biztosít.
  • Szitázás: Kis szériákhoz ideális, gyors és költséghatékony megoldás.
  • Flexó nyomtatás: Költséghatékonyabb megoldás, amely egyszerűbb grafikák esetén használatos.
 3. Design: Az egyedi logó mellett lehetőség van további grafikák, minták, szövegek vagy promóciós üzenetek elhelyezésére is a dobozon.

Előnyök

 1. Márkaépítés: Az egyedi logóval ellátott pizzadobozok segítenek a márka felismerhetőségének növelésében és a vállalkozás arculatának erősítésében.
 2. Marketing: A pizzadoboz egy mozgó reklámfelület, amely a fogyasztókhoz és potenciális új ügyfelekhez is eljut.
 3. Professzionális megjelenés: Az egyedi logóval ellátott dobozok professzionálisabb megjelenést kölcsönöznek a terméknek, növelve a vásárlók bizalmát.
 4. Versenyelőny: Megkülönbözteti a terméket a versenytársaktól, különösen, ha az egyedi design kreatív és figyelemfelkeltő.
 5. Ügyfélélmény: Az igényesen kialakított doboz hozzájárul a pozitív vásárlói élményhez, ami növeli a vásárlói elégedettséget és lojalitást.

Folyamat

 1. Tervezés:
  • Grafikai tervezés: A logó és az egyéb grafikai elemek megtervezése. Ez magában foglalja a színeket, betűtípusokat és a doboz teljes designját.
  • Makett készítése: Egy mintadarab elkészítése, amely bemutatja, hogyan fog kinézni a végleges doboz.
 2. Anyagválasztás: A megfelelő karton kiválasztása a dobozhoz, figyelembe véve a pizza méretét és súlyát.
 3. Nyomtatás:
  • Technológia kiválasztása: A megfelelő nyomtatási technika kiválasztása a tervezett mennyiség és a grafikai igények alapján.
  • Nyomtatás végrehajtása: A dobozok nyomtatása a kiválasztott technikával.
 4. Gyártás:
  • Dobozok kivágása és összeállítása: A nyomtatott kartonok kivágása és dobozokká hajtogatása.
  • Minőségellenőrzés: Minden egyes doboz ellenőrzése a minőség biztosítása érdekében.
 5. Szállítás: Az elkészült pizzadobozok kiszállítása a megrendelőhöz.

Tippek az egyedi logó tervezéséhez

 1. Egyszerűség: Az egyszerű, tiszta design könnyen felismerhető és emlékezetes marad.
 2. Színek: Válassz olyan színeket, amelyek jól passzolnak a márka arculatához és kontrasztosak a doboz anyagával. Átalában 1-2 színes garfikákat készítünk, jól olvasható dundibb betűtípusok előnyben
 3. Olvashatóság: Az összes szövegnek jól olvashatónak kell lennie, még kisebb méretben is.(20px)
 4. Kreativitás: Legyen kreatív és egyedi, hogy kitűnjön a versenytársak közül.

A pizzadobozok egyedi logózása jelentős előnyökkel jár a márkaépítés, a marketing és az ügyfélélmény szempontjából. A megfelelő tervezés és nyomtatás biztosítja, hogy a pizzadobozok ne csak védelmet nyújtsanak, hanem hatékony reklámfelületként is szolgáljanak.